Laserontharing


Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, harsen of behandeling met hormoon-preparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne lasertechnologie is het nu mogelijk om haargroei te verminderen. Dit zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

Kies daarom voor laserontharing: Snel - veilig - permanent

Verschil laser en flitslicht:
Monique Korbl werkt met de de lightsheer diodelaser. Deze Laser kan door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen(IPL) het laten afweten. Hierdoor is de behandeling met de laser effectiever en korter.
Stacks Image 5748
Stacks Image 5866

Veel gestelde vragen en tips:


Wie voert de behandeling uit?
De behandeling wordt door Monique Korbl uitgevoerd. Zij is een HBO opgeleide huidtherapeut, BIG geregistreerd en staat in het kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast heeft zij al jaren ervaring met Laserontharing. U bent dus in vertrouwde handen.

Wat kunt u van de laserbehandeling verwachten?
Op de behandelde plekken wordt ongewenst haargroei tot 90% verminderd. De eventueel resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.
Voor succesvol ontharen met licht is pigment nodig. Daarom zijn mensen met een lichte huidskleur en donker haar het meest geschikt voor deze behandeling. Mensen met grijs, lichtblond en rossig haar zijn minder geschikt. Voor mensen met een donkere huid geldt, dat de kleur van het haar donkerder moet zijn dan de kleur van de huid.

Welke lichaamsdelen kunnen worden behandeld?
Vrijwel alle lichaamsdelen zoals o.a. het gezicht, armen, benen, oksels, bikinilijn en rug kunnen met laserlicht worden behandeld.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?
De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en rustfase. Voor een optimaal resultaat moet de haar in de groeifase met laserlicht behandeld worden. Na elke behandeling vallen de haren uit, er komen een stuk minder haren terug en worden dunner en zwakker. De normale tijdsduur van een laserbehandeling is drie tot zeven behandelingen met tussenpauzes van vijf tot tien weken afhankelijk van het te behandelen gebied. Wel is het mogelijk dat nieuwe haarzakjes in de toekomst geactiveerd worden door bijvoorbeeld hormoonwisselingen en de overgang.

Doet de laserbehandeling pijn?
In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkend gevoel geconstateerd. Na afloop van de behandeling kan een licht-rode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die na ongeveer 12 tot 24 uur verdwijnt.

Hoelang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt ongeveer een kwartier tot een half uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.
Stacks Image 6878
Hoe verloopt de behandeling?
De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in het haarzakje. De bruin/zwarte kleur van de haren (melanine) neemt de energie op. De warmte die hierbij vrijkomt vernietigt de haarzakjes zodat deze verdwijnen. Gelijktijdig wordt de huid direct gekoeld door de kop van de laser waardoor het omliggende weefsel niet wordt beschadigd. Dit koelstysteem houdt de bovenlaag van de huid koel, beschermt de huid en vermindert het prikkend gevoel tijdens de behandeling.

Wat te doen voor en na de behandeling?
U wordt aangeraden om vanaf vier weken voor het begin van de laserbehandeling het gebied niet te epileren of harsen of andere ontharingsbehandeling toe te passen. Wanneer u de hele haar verwijdert kan er namelijk geen vernietiging van het haarzakje plaast vinden. U mag het gebied wel scheren. Een zongebruinde huid maakt de laserbehandeling minder effectief. Daarom adviseren wij om zes weken voor de eerste behandeling en tot en met zes weken na de laatste behandeling overmatig zonlicht op het te behandelen gebied te vermijden en of een goede zonbescherming toe te passen.

Worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar?
Wanneer u een aanvullende verzekering heeft worden de behandelingen in het gelaat grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft, of raadpleeg uw polis. Huidtherapie Korbl voldoet aan alle kwaliteitseisen die de zorgverzekeraar stelt.

Stacks Image 6817
Huidtherapie is sinds 2003 een erkend paramedisch beroep en heeft een beschermde beroepstitel.
Huidtherapie is geregistreerd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG artikel 34). Deze wet geeft regels voor de zorgverlening en beoogt kwaliteitsbevordering van de beroepsuitoefening en patiëntenbescherming. Huidtherapeuten hebben de HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd.
De praktijk voor Huid-en Oedeemtherapie Monique Korbl is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici.