Last van (acne)littekens?

Littekentherapie

Iedereen heeft wel ergens op zijn of haar lichaam een litteken. Littekens ontstaan als de wondgenezing wordt verstoord. Zo'n verstoring kan verschillende oorzaken hebben, zoals een infectie, een slechte algehele conditie van de huid of een slechte doorbloeding van het wondgebied. Bovendien genezen wonden op sommige plaatsen van het lichaam überhaupt moeilijk. Met name in het gezicht kunnen littekens storend zijn, maar ook elders op het lichaam. Sommige littekens kunnen daarnaast ook pijn- of jeukklachten veroorzaken. Gelukkig zijn er naast camouflagetherapie diverse behandelingen mogelijk die deze littekens aanzienlijk kunnen verminderen.

Afspraak maken!

Massagebehandeling

Massages ter vermindering van jeuk, pijn, verklevingen, verhardingen, slechte doorbloeding, roodheid, bewegingsbeperking en vochtophoping.

Alternatieve behandelingen

Het aanbrengen van drukpakkingen, tape, siliconenpleisters of siliconengel – ze maken het litteken vlakker en soepeler waardoor de klachten afnemen.

Microdermabrasie

Microdermabrasie behandeling; door met een fijne straal steriele kristallen over het litteken te bewegen wordt de celvernieuwing gestimuleerd.