Last van mee-eters en puistjes?

Acnetherapie

Acnetherapie zijn één of meerdere behandelingen die we afstemmen op de kenmerken van uw huidconditie en uw persoonlijke wensen. Het accent van de acnebehandeling ligt vooral op de dieptereiniging van de huid. Het doel hiervan is het onder controle krijgen van acne, door blackheads, whiteheads en pustels te verwijderen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een chemische peeling of microdermabrasie om de verhoogde afschilfering van de huid en het ontstaan van nieuwe verstoppingen te verminderen. Daarnaast worden ook de problemen die voortkomen uit acne – zoals littekens op deze manier verminderd.

Acne is een aandoening van de talgklieren die vaak voorkomt. Het komt vooral tot uiting op de delen van het lichaam waar veel talgklieren aanwezig zijn, bijvoorbeeld op het gelaat, op de schouders, de borst en de rug. Op de aangedane huid ziet men vooral blackheads, whiteheads, pustels en roodheid van de huid.
 De belangrijkste factoren voor het ontstaan van acne zijn:

◦ een verhoogde talgproductie
◦ een stoornis in het verhoorningsproces
◦ een afsluiting van het talgklierkanaal 
◦ aanwezige bacteriën in de talgklier
◦ hormonale veranderingen

Afspraak maken!

In onze praktijk worden alle vormen van acne en acnelittekens behandeld, indien nodig samen met een dermatoloog. Daarnaast kunt u hier zelf ook een grote rol in spelen. Acne wordt namelijk beïnvloed door zowel interne als externe factoren. Het is immers belangrijk om ook deze externe oorzaken van acne aan te pakken.
Zorgvuldige naleving van uw persoonlijk advies op het gebied van thuisverzorging en levensstijl zijn van grote invloed op de voortgang en de duur van de behandelperiode. Uw eigen inspanningen in de aanpak van acne alsook acnelittekens vormen daarom een belangrijk onderdeel van uw huidtherapie.
Er bestaat geen standaard acnebehandeling. De ernst van de aandoening, de persoonlijke klachten en het optreden van mogelijke littekenvorming bepalen welke behandelmethodes er toegepast worden en wat de behandelfrequentie zal zijn. Vanzelfsprekend zit hier een opbouw en afbouw in.