Een vermoeide huid met oneffenheden?

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische dieptepeeling waarbij de huid laag voor laag wordt verwijderd. Wij werken standaard met de 'Ultrapeel', die een diepere werking dan andere apparaten. Er wordt gebruik gemaakt van een straal fijne steriele microkristallen die met een vacuüm zuigkracht over de huid heen wordt bewogen. De kristallen worden direct na contact met de huid samen met de vrijgekomen weefselresten opgezogen en afgevoerd naar een afgesloten wegwerpbuis – waardoor het een steriel systeem is.

Elke peeling die u ondergaat zal huidverbetering geven en de huid fris en zacht aan laten voelen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem en van de intensiteit en indringdiepte waarmee we behandelen. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het goed om de behandeling in het begin van de sessie elke twee tot drie weken te herhalen. Gemiddeld zijn er vijf behandelingen nodig.

Microdermabrasie raden we aan bij:
◦ littekens
◦ acne en acnelittekens
◦ vlekkerige huid
◦ huidverdikkingen
◦ verouderde huid
◦ vermoeide huid
◦ verstopte poriën

Afspraak maken!

Voorbereiding

Om u voor te bereiden op de microdermabrasie behandeling mag u een week voor de behandeling niet harsen op het te behandelen gebied en geen laser-of IPL-behandeling ondergaan. Ook mag de huid geen diepe bruining van de zon of zonnebank hebben.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood en zijn er soms kleine schaafwondjes aanwezig. Dit hangt van uw huidconditie af en van de intensiteit van de behandeling. Na 24 uur is de meeste roodheid echter weg, daarna kan de huid na plus minus twee dagen licht gaan schilferen.

Nazorg

U kalmeert en herstelt de huid met de door ons aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot vier weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Tot drie dagen na de behandeling mag u geen retinoïden, fruitzuren of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruiken.