Last van (over)beharing?

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een andere methode om ongewenste haargroei 'blijvend' te verwijderen. Er wordt vaak voor deze manier gekozen als er sprake is van overbeharing. Dit is een aandoening in het gezicht of elders op het lichaam waarbij ongewenste haargroei overmatig aanwezig is.

Tijdens zo’n behandeling vernietigen we niet de haren, maar de haarzakjes. Er wordt doormiddel van een klein naaldje stroom door het haarzakje gestuurd, waardoor deze uiteindelijk verdwijnt. Vaak zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypen en alle soorten haren. De techniek wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren of bij restbeharing. Vanwege het tekort aan pigment zijn deze haren namelijk niet geschikt voor laserontharing.

Afspraak maken!

Voorbereiding op de behandeling

Het is noodzakelijk dat de haren zichtbaar zijn voor de huidtherapeut tijdens de behandeling. Zorg ervoor dat de haren lang genoeg zijn om met een pincet te pakken. Daarom is het van belang dat u minimaal vier dagen voorafgaand aan de behandeling de haren niet scheert of knipt.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie varieert van wekelijks tot één keer in de 3 à 4 weken. Vanwege de verschillende haargroeifasen is het belangrijk om aan het begin van de behandelperiode met regelmaat te behandelen. Daarna kan deze frequentie geleidelijk en naar eigen wens afnemen.

Na de behandeling

Na de behandeling brengen we nabehandelingscrème aan om de huid te kalmeren. De huid zal ongeveer een half uur rood en licht gezwollen zijn op de plaatsen waar de haartjes hebben gezeten. Er kunnen ook rode bultjes ontstaan die meestal binnen drie dagen wegtrekken.

De garantie op het nooit meer terugkeren van haargroei is helaas niet mogelijk

Onder invloed van veranderingen in het lichaam zoals hormonen of medicatie is het mogelijk dat donshaartjes veranderen in nieuwe dikkere haren.